Cursos y Masters de Universidad San Jorge Cursos y Masters de Your Sitting Cursos y Masters de Campus Training Cursos y Masters de IMF Business School Cursos y Masters de EPS Centro de Estudios de la Motocicleta Cursos y Masters de INSTITUTO EUROPEO DE SALUD Y BIENESTAR SOCIAL Cursos y Masters de ITAE, Escuela de Negocios Cursos y Masters de Eventos Selección Cursos y Masters de EAE - UB IL3 Cursos y Masters de CODIS

Curs d"Energia Solar Termoelèctrica

Precio 300 € - Cursos de especialización, OnLine de 68 horas - Titulación Emitida por el centro - Promoción: Facilidades de pago
Curso de Fundamentos de la Energía Solar Termoeléctrica Curso de Enerxía Solar Termoeléctrica   Curs d“Energia Solar Termoelèctrica   Curso de Energia Solar Termoeléctrica Course of Thermoelectric Solar Energy Cours d“Énergie Solaire Termoeléctrica
 
Justificación/Descripción del curso:

Gairebé amb total certesa, es podria afirmar que l"Energia Solar Termoelèctrica (també coneguda com a Energia Termosolar), és fins ara la menys coneguda d"entre les tres formes actuals d"aprofitar l"energia del Sol. En efecte, l"energia solar tèrmica i fotovoltaica han tingut afortunadament una formidable expansió en els últims anys, i ja són parteix integrant de la nostra vida quotidiana: producció d"ACS, suport a calefacció, climatització de piscina, generació i injecció d"electricitat... són una mostra dels beneficis obtinguts amb aquestes aplicacions. No obstant això, existeix un tercer vessant tecnològic, que permet la generació d"electricitat en plantes de gran potència, equiparable a centrals de producció d"energia convencional, però amb els beneficis mediambientals de les energies renovables.

El principi de funcionament de l"Energia Termosolar es basa en la captació, concentració i transformació de la radiació solar en calor a mitjana-alta temperatura (des de 400ºC i fins a 2.000ºC); la seva posterior transferència a un fluid tèrmic caloportador; la producció de vapor d"aigua després d"un intercanvi tèrmic; la seva expansió en turbines connectades a alternadors i finalment, la consegüent generació d"electricitat per a injecció a la xarxa de distribució. Com el lector podrà apreciar, aquesta apassionant tecnologia integra infinitat de subtecnologías diferents, amb la qual cosa un domini d"aquesta forma d"aprofitament energètic precisa fonaments adients de línies de coneixement tals com a Òptica, Termodinàmica, Regulació Automàtica, Mecànica de Fluids, Màquines Elèctriques, Alta Tensió... Com solen dir els experts, parlem de "alta enginyeria".

Per tot això i sent conscients de la complexitat que pot implicar l"adquirir per separat coneixements de les antedichas tecnologies, en ACEDIS hem realitzat un important esforç de síntesi per confeccionar un curs eminentment descriptivo i accessible que englobi els fonaments de l"Energia Solar Termoelèctrica. D"aquesta manera, ens enorgullecemos d"oferir al nostre alumnat un treball pràcticament pioner a Espanya, amb el qual perseguim facilitar al màxim la comprensió i difusió d"aquesta tecnologia. Per tant, a manera de resum, podríem afirmar que amb aquest curs no s"ha pretès desenvolupar un programa d"alt nivell teòric per a persones amb estudis previs profunds, sinó més aviat impartir un curs des dels nivells bàsics per anar adquirint progressivament sòlids coneixements de base que permetin al professional:


Conèixer amb rigor els principis físics de funcionament de cadascuna de les tecnologies vinculades a l"Energia Termosolar.
Disposar d"informació de primera mà sobre les tecnologies disponible en l"actualitat, així com de les futures línies d"investigació i desenvolupament en les quals s"està treballant.
Dominar la legislació aplicable a aquest tipus d"instal·lacions de gran potència.
Tenir constància dels inequívocs avantatges econòmics d"aquesta font renovable d"energia.
Disposar d"eines personals de recerca que permetin trobar ocupació en les empreses més punteres del sector, conèixer recursos i fonts bibliogràfiques addicionals per prosseguir millorant la formació o ampliar coneixements, així com saber com estar permanentment informat de les novetats tècniques recorrent a fonts bibliogràfiques de màxima credibilitat.


Des del punt de vista professional, el futur que se li augura a la mateixa és immillorable: no en va, són ja gens menys que 15 les centrals de potència d"aquesta índole que estan projectades i/o construint-se al nostre país.

Addicionalment, els avantatges retributius a l"electricitat generada per energies renovables, la favorable legislació tant espanyola com a europea al desenvolupament de les noves fonts d"energia, la imperiosa necessitat de reduir la dependència econòmica de països productors de petroli, així com la terrible contaminació generada per l"ús indiscriminat de combustibles, no fan sinó confirmar l"encert que suposa formar-se en fonts d"energia respectuoses amb el medi ambient.

Tenir uns sòlids i específios coneixements sobre l"Energia Solar Termoelèctrica pot ser un factor clau per a una futura incorporació laboral a aquest nou nínxol d"ocupació.

Requisitos de acceso al curso:

Curs dirigit a Enginyers Tècnics i Superiors; a titulats de F.P. de branques tècniques com a Electricitat, Electrònica o Automatització; comandaments intermedis i gerents d"empreses vinculades al sector de l"energia i de forma genèrica, a tot aquell que desitgi introduir-se professionalment en el sector de l"Energia Solar Termoelèctrica

Temario cubierto por el curso:

1. Introducció
Problemàtica ambiental i paper de les energies renovables
Tipus d"aprofitament de l"energia solar
Història i situació actual de l"energia solar a Espanya
Energètica i geometria solar
Radiació directa i difusa: aparells de mesura
El cinturó solar

2. Sistemes termosolares de concentració
Fonament termodinàmic de l"energia solar termoelèctrica
Cicles termodinàmics aplicats a energia solar termoelèctrica
Tecnologies termosolares: baixa, mitjana i alta temperatura
Factor de concentració de la radiació solar
Còniques i cuádricas notables: propietats geomètriques
Concentradors cilindre-parabòlics, lents lineals de Fresnel, captadores de disc i de torre central
Xemeneies solars

3. Helióstatos: sistema de seguiment
Orientació i inclinació dels captadores termoelèctrics
Fonaments del seguiment solar
Seguiment en col·lectors cilindre-parabòlics
Seguiment en discos parabòlics i en centrals de torre

4. Fluid caloportador de treball
Característiques tèrmiques del fluid caloportador
Fluids utilitzats en l"actualitat

5. Emmagatzematge i hibridació de potència
Característiques i avantatges de l"emmagatzematge tèrmic
Tipologies d"emmagatzematge tèrmic
Hibridació d"instal·lacions termosolares amb altres tecnologies

6. Conversió de potència elèctrica i sistemes auxiliars
Conduccions, aïllaments i grups d"impulsión
Compressors, soplantes i turbines
Valvulería industrial
Bescanviadors de calor
Conversió elèctrica: generador
Regulació, control i monitoratge de sistemes termosolares

7. Aspectes econòmic-financers de la solar termoelèctrica
Distribució de costos actuals i perspectives de creixement
Comparació de tecnologies
Posicionament al mercat elèctric espanyol

8. Futures línies de R+D solar termoelèctrica
Optimització de tecnologies i minoración de costos
Generació directa de vapor
Millora dels algorismes de control: lògica difusa
Anàlisi exergético
Aplicacions addicionals: producció d"hidrogen

Cursos relacionados con el actual por su contenido:
Puede ver otros cursos relacionados en las categorías:
Otros datos del Curso:

El curso Curs d“Energia Solar Termoelèctrica está en nuestro Buscador de Cursos y Masters desde el 21/08/2009.

Etiquetas del curso:
Términos relacionados: