Cursos y Masters de CIPSA Centro de Informática Profesional Cursos y Masters de Isefi Cursos y Masters de Campus Training Cursos y Masters de SURGE Centro de Estudios Cursos y Masters de Centro de Estudios Aeronáuticos S.L Cursos y Masters de CESMA Business School Cursos y Masters de Escuela de Negocios y Dirección Cursos y Masters de INSTITUTO EUROPEO DE SALUD Y BIENESTAR SOCIAL Cursos y Masters de ACN Consulting Cursos y Masters de DEUSTO Formación

Implantació i Auditoria en OHSAS 18001:2007

Precio 325 € - Cursos de especialización, OnLine de 78 horas - Titulación Emitida por el centro - Promoción: Facilidades de pago
Curso de Implantación y Auditoría Sistemas de Gestión OHSAS 18001:2007 Implantación e Auditoría en OHSAS 18001:2007   Implantació i Auditoria en OHSAS 18001:2007   Implantação e Auditoría em OHSAS 18001:2007 Implantation and Audit in OHSAS 18001:2007 Implantation et Audit en OHSAS 18001:2007
 
Justificación/Descripción del curso:

L"especificació OHSAS 18001 és un estàndard voluntari que va ser publicat inicialment en l"any 1.999 pel British Standards Institute. En l"any 2.007 s"ha publicat una nova versió de la norma, per a incrementar la seva compatibilidad amb les Normes ISO 9001 i ISO 14001 i facilitar la seva integració amb les mateixes. La seva finalitat és proporcionar a les organitzacions un model de sistema per a la gestió de la seguretat i salut en el lloc de treball, que els serveixi tant per a identificar i avaluar els riscos laborals, els requisits legals i altres requisits d"aplicació; com per a definir la política, objectius, estructura organizativa, les responsabilitats, les funcions, la planificació de les activitats, els processos, procediments, recursos, registres, etc., necessaris per a desenvolupar, posar en pràctica, revisar i mantenir un sistema de gestió de la Seguretat i Salut Laboral. Per la seva banda, OHSAS 18.002 és una guia per a l"aplicació de la norma OHSAS 18.001 que segueix vigent malgrat la modificació de la segona.

El tipus d"estructura que defineix la norma OHSAS 18001 es basa en el cicle de millora contínua PDCA, com eina per a optimitzar el comportament de l"organització en matèria de seguretat i salut.

A més, el sistema de seguretat i salut en el treball que estableix és compatible amb els creats per la Norma ISO 9.001 i la Norma ISO 14.001 per a la gestió de la qualitat i del medi ambient, el que permet la integració dels tres sistemes.

A més, altres avantatges competitius que implica la bona gestió de la seguretat i salut que facilita OHSAS 18001 són:
1. Possibilita la integració de la seguretat i salut en tots els nivells jerárquicos i organizativos.
2. Potencia la motivació dels treballadors, a través de la creació d"un lloc i un ambient de treball més ordenat, propici i segur, i de la seva implicació i participació en els temes relacionats amb la prevenció, mitjançant el foment de la cultura preventiva.
3. Facilita eines per a disminuir els incidents laborals
4. Permet complir i demostrar que es compleix amb la legalitat
5. Fa que la imatge de l"empresa es potenciï de cara als clients, a la societat i a l"administració, arribant fins i tot a puntuar en moltes contractacions públiques.

SORTIDES PROFESSIONALS:

El curs capacita a l"alumne per a:
1. Conèixer els requisits, elements i abast de la norma OHSAS 18001.
2. Dissenyar i implantar els procediments exigibles per la Norma OHSAS 18001:2007 per a l"obtenció de la certificació corresponent en qualsevol empresa.
3. Definir la correspondència amb les Normes UNEIX-EN ISO 14.001:2004 i UNEEN ISO 9001:2000 permetent la integració completa dintre de la gestió de l"empresa integrant així els diferents sistemes de Gestió de l"empresa (Prevenció, Qualitat i Medi ambient).
4. Realitzar Auditories Internes quant al compliment de la Norma OHSAS.

La certificació en OHSAS és en l"actualitat una de les quals major èxit estan tenint en l"actualitat, arribant en algunes zones a aconseguir major nombre que les famoses ISO, amb la rellevància que en l"actualitat ha adquirit la Seguretat i Salut dels treballadors en a l"empresa, sent requisit indispensable per a la contractació amb grans empresa i en molts casos fins i tot puntuant de manera notable en els concursos de les Administracions Públiques, el que ha provocat un increment notable del nombre d"empreses amb aquesta certificació. Aquelles empreses que hagin optat per un model de prevenció basat en recursos propis hauran de ser auditadas segons les especificacions que la pròpia llei i la seva normativa de desenvolupament contenen. És, per tant, necessari formar a Tècnics Superiors en Prevenció de Riscos Laborals, tant per a la realització d"aquestes auditorias externes, com per al coneixements de les obligacions i requisits que d"elles es deriven per a les organitzacions, amb la finalitat de desenvolupar també auditorias internes.

És important destacar que els Tècnics Superiors en Prevenció de Riscos Laborals poden ampliar la seva formació i amb això augmentar les seves possibilitats d"ocupació i el seu coneixement de la matèria amb aquest curs independentment de la Titulació Universitària que posseeixin.
Els alumnes que finalitzin el Curs i superin les proves finals obtindran un certificat que acreditarà la seva formació com Consultor en Implantació i Auditoria de Sistemes de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals segons OHSAS 18.001.

MATERIAL D"ESTUDI:

El Temari està estructurat en Mòduls i aquests al seu torn en Unitats Didàctiques i l"alumne disposarà d"ell en tot moment en dos formats.
1.- En un CD-ROM editat per ACEDIS Formació amb tot el contingut d"estudi del curs que inclou les unitats didàctiques i diferents arxius de video i sonors que reforcen l"aprenentatge
2.- Es facilitaran unes claus d"accés per a cada alumne al nostre Aula Virtual, on tindrà disponible a qualsevol hora tot el material didàctic, així com canals de consulta als professors i de relació amb els seus companys
3.- Addicionalment si l"alumne ho desitja té opció a l"enviament del material d"estudi en versió impresa en 1 carpeta editada per ACEDIS Formació (Aquest format té un cost de 20 €)

Requisitos de acceso al curso:

Si bé aquest curs no té requisits, és convenient ser Tècnic de Prevenció o Consultor de Sistemes de Gestió de Qualitat o Medi ambient.

Temario cubierto por el curso:

MODULO UNICO - Implantació i Auditoria en OHSAS 18.001:2.007

Unitat Didàctica 1.
Introducció als Sistemes de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals
(25Hores)

Unitat Didàctica 2.
Legislació aplicable
(15 Hores)

Unitat Didàctica 3.
Normativa OHSAS 18.001:2007
(40 Hores)

Unitat Didàctica 4.
Implantació d"un Sistema de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals
(35 Hores)

Unitat Didàctica 5.
L"Auditoria del Sistema de Gestió de la Prevenció de Riscos Laborals
(30 Hores)

Unitat Didàctica 6.
Correspondència entre la Normativa OHSAS 18.001:2007 i altres Sistemes de Gestió
(15 Hores)

Cursos relacionados con el actual por su contenido:
Puede ver otros cursos relacionados en las categorías:
Otros datos del Curso:

El curso Implantació i Auditoria en OHSAS 18001:2007 está en nuestro Buscador de Cursos y Masters desde el 14/11/2011.

Etiquetas del curso:
Términos relacionados: